Naš Sandžaklija polako osvaja svijet » Boşnak Medya
SON DAKİKA

Naš Sandžaklija polako osvaja svijet

Bu haber 05 Mart 2017 - 2:03 'de eklendi ve 76 views kez görüntülendi.

Upoznajte tridesetogodišnjeg Mirzu Redžepagića iz Novog Pazara, pionira flamengo gitare koji snima svoj prvi album i niže koncerte sa hrvatskom pjevačicom flamenga, Ninom Ćorić..

 

16998073 707848182717147 5934229333279852178 n

Ovaj umjetnik danas živi u Sarajevu, gdje je i diplomirao na gitari, na Muzičkoj akademiji. Mirza je danas profesor gitare i prvi flamengo gitarista u Bosni i Hercegovini i regionu..

 

Svoje usavršavanje na ovom instrumentu, Mirza je obavio u Španiji, tačnije Granadi, dok je specijslističke studije završio u Madridu..

Svoj prvi susret sa gitarom Mirza je imao u svojoj osmoj godini i od tada, on i gitara, postaju najbolji prijatelji. U svojem rodnom gradu je i završio svoju prvu muzičku školu..

Danas, pored gitare, on svira i mnoštvo drugih instrumenata, a posebno zadovoljstvo mu pričinjava OUD, instrument kojeg su Arapi donijeli u Španiju, a smatra se pretečom gitare..

Ove godine u planu je mnoštvo koncerata širom europe, većina njih je već i zakazana. O njegovom talentu i uspjehu, danas pišu mnogi listovi širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine..

Mirza je oženjen Aidom, profesionalnim fotografom iz Kaknja i profesoricom fotografije..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok